Comuna Catalina
Catalina este o comună în județul Covasna, formată din satele Catalina (reședința), Hătuica, Imeni, Mărcușa și Mărtineni.
Despre noi
Catalina este un sat în România, în județul Covasna, centrul comunei Catalina. Este situat la 4 kilometri de Târgu Secuiesc pe malul drept al Râul Negru.
Comuna Catalina include următoarele sate: Mărcușa, Mărtineni, Hătuica, Imeni și respectiv Catalina.
Citesc mai mult »Hătuica, centrul de băi
În comuna Catalina se află Centrul Băi Hătuica, a cărui apă este excelentă atât pentru tratamente medicale, cât și pentru relaxare.
Apa medicinală a centrului balnear Hătuica este potrivită atât pentru tratamente interne, cât și pentru cele externe. Izbucnește la suprafață cu o cantitate mare de dioxid de carbon, funcționarea mofetei se bazează pe acest gaz.
Apa este apă de fier cu carbonat de sodiu, ușor sărată, conținut ridicat de calciu și magneziu.
Citesc mai mult »Conacul Sinkovits
Textul tăbliței de piatră așezată pe frontonul segmentat al pridvorului indică vechimea clădirii dreptunghiulare cu pridvor pe fațada principală, crisalize de colț ieșind în afară pe fațada din spate și un coridor vitrat între ele. Potrivit acestuia, conacul a fost construit de Tamás Basa din Zabola în 1640 în timpul domniei lui György Rákóczi.
Această clădire de piatră a fost nucleul conacului de astăzi. Fiica lui Tamás Basa, Ilona, a fost căsătorită cu István Kun din Osdola, așa că la sfârșitul secolului al XVII-lea conacul a intrat în familia Kun și a rămas în posesia lor până la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Citesc mai mult »Anunțuri
Vă anunțăm cu bucurie lansarea site-ului szentkatolna.ro.
Revista presei
12 unități de învățământ din județul Covasna nu au autorizație sanitară de funcționare la început de an școlar
Un număr de 12 unităţi de învăţământ covăsnene din mediul rural (23 de structuri/clădiri) au început noul an școlar fără autorizaţie sanitară, deoarece fie nu au apă potabilă, fie activitatea se desfășoară în clădiri noi, sau spațiul nu corespunde normativelor în vigoare, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Județean (IȘJ) Covasna, prezentat marți, în cadrul ședinței lunare a Colegiului Prefectural.
Microbuze electrice și materiale didactice pentru dotarea laboratoarelor, predate de CJ Covasna mai multor școli covăsnene
Consilierii județeni au aprobat, joi, două pachete de proiecte, în valoare totală de circa 15 milioane de euro, care vizează investiții semnificative în sistemul de învățământ județean, respectiv 23 de proiecte de hotărâre privind darea în folosință gratuită a unor materiale didactice pentru dotarea unor laboratoare școlare, și alte 17 privind predarea în proprietatea autorităților administrativ-teritoriale a unor microbuze electrice de 16+1 locuri.
Vezi revista presei »