Comuna Catalina

Catalina este o comună în județul Covasna, formată din satele Catalina (reședința), Hătuica, Imeni, Mărcușa și Mărtineni.

Despre noi

Catalina este un sat în România, în județul Covasna, centrul comunei Catalina. Este situat la 4 kilometri de Târgu Secuiesc pe malul drept al Râul Negru.

Comuna Catalina include următoarele sate: Mărcușa, Mărtineni, Hătuica, Imeni și respectiv Catalina.

Citesc mai mult »
Primăria Cătălina

Hătuica, centrul de băi

În comuna Catalina se află Centrul Băi Hătuica, a cărui apă este excelentă atât pentru tratamente medicale, cât și pentru relaxare.

Apa medicinală a centrului balnear Hătuica este potrivită atât pentru tratamente interne, cât și pentru cele externe. Izbucnește la suprafață cu o cantitate mare de dioxid de carbon, funcționarea mofetei se bazează pe acest gaz.

Apa este apă de fier cu carbonat de sodiu, ușor sărată, conținut ridicat de calciu și magneziu.

Citesc mai mult »
Hatolykai fürdőközpont

Conacul Sinkovits

Textul tăbliței de piatră așezată pe frontonul segmentat al pridvorului indică vechimea clădirii dreptunghiulare cu pridvor pe fațada principală, crisalize de colț ieșind în afară pe fațada din spate și un coridor vitrat între ele. Potrivit acestuia, conacul a fost construit de Tamás Basa din Zabola în 1640 în timpul domniei lui György Rákóczi.

Această clădire de piatră a fost nucleul conacului de astăzi. Fiica lui Tamás Basa, Ilona, ​​a fost căsătorită cu István Kun din Osdola, așa că la sfârșitul secolului al XVII-lea conacul a intrat în familia Kun și a rămas în posesia lor până la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Citesc mai mult »
Sinkovits-kúria

Celebrități

Szentkatolnai Bálint Gábor
Szentkatolnai Bálint Gábor
Lingvist
1844-1913
Bálint Benedek
Bálint Benedek
Gravor pe lemn, designer grafic, artist industrial
1860 - 1920
Bakk Endre
Bakk Endre
Canon
1841-1906
Kovács László
Kovács László
Fotograf, fotojurnalist
1944-2022
Luka László
Luka László
Politician
1898 - 1963

Anunțuri

24 decembrie 2023, 11:17

Comuna Catalina urează tuturor un Crăciun fericit și plăcut și un an nou fericit.

craciun-fericit
craciun-fericit
7 decembrie 2023, 17:33
Anunț biblioteca
Anunț biblioteca
Vezi toate anunțurile »

Revista presei

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare

7 martie 2024, Joi

GOSPODĂRIE COMUNALĂ S.A. Sfântu Gheorghe, titular al proiectului ”Extinderea sistemului de canalizare menajeră a aglomerării Tărgu Secuiesc în aglomerările Ghelința și Ojdula”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Covasna, fară efectuarea evaluării impactului asupra mediului, fără evaluare adecvată și fără evaluare de impact asupra corpurilor de apă, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Extinderea sistemului de canalizare menajeră a aglomerării Tărgu Secuiesc în aglomerările Ghelința și Ojdula”, propus a fi amplasat în domeniul public al mun. Târgu Secuiesc și al comunelor Ghelința, Ojdula și Catalina.


Anunţ public asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu

6 martie 2024, Miercuri

GOSPODĂRIE COMUNALĂ S.A. Sfântu Gheorghe, titular al proiectului „Extinderea sistemului de canalizare menajeră a aglomerării Târgu Secuiesc în aglomerările Ghelința și Ojdula”, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Extinderea sistemului de canalizare menajeră a aglomerării Târgu Secuiesc în aglomerările Ghelința și Ojdula, propus a fi amplasat în domeniul public al mun. Târgu Secuiesc și al comunelor Ghelința, Ojdula și Catalina.


Vezi revista presei »